Whey class+ eller välling – så här i vasaloppstider

Martin Bach här igen

Skrev ju igår om mjölksyra och kan ju inte skriva varje dag för då tar ju ämnena snabbt slut 😉

Igår så var det två saker som inträffade och därför kan jag inte vänta med att skriva.

Idag skall det handla om proteintillskott

Anledning 1:

12st deltagare avslutade The Whey ett koncept som jag utvecklat på egen hand sedan oktober 2009. detta är ett sett att hjälpa klienter att gå ner i vikt på ett snabbt men ändå sunt sett jämfört med många andra metoder i min bransch. Resultat listan blev imponerande.

1. Tommy Ekdahl                -11,5kg -9,62% -29,5cm
Vinnare av 5timmar personlig träning (värde 4250kr)
2. Magnus Möller                 -9,3kg -8,70% -26cm
3. Gabriella Nordendahl      -7,1kg -7,79% -14cm
4. Thomas Borgström          -6,8kg -7,69% -20,5cm
5. Christina Eriksson           -6,5kg -7,46% -23cm
(viktminskning i kg, viktminskning i procent, minskningen totalt på fem olika mätpunkter)
Det häftiga är att vi har 4 tävlande till som gick ner mer än 6% av kroppsvikten och mellan 15-25cm i omkrets.

The Whey blev ett eget varumärke för snart ett år sedan och har redan stått på CMS Sveriges mässa i Västerås i Oktober och finns med i år igen på Billingehus i Skövde 19-21april. Där The whey konkurrerar med Prenet, Extravaganza bland annat. För 2013 kommer The Whey som koncept att börja köras av träningsanläggningar och av Personliga tränare runt om i landet.

Lite David mot Goliat men vi vet ju vem som vann till slut

Anledning 2

Jag ringde upp en av cheferna på ett stort Hälsovårdsföretag och ville prata om lite olika saker. När jag nämnde mitt arbete med The Whey så sa personen direkt att vi ”sysslar inte med tillskott”. Vi har tagit beslutet att bara rekommendera kost och träning. Och om ni läser historien inne på www.thewhey.se så kan ni se att jag hade samma syn på viktminskning innan 2009.

Mina deltagare har under 21dagar fått 1000 frågor från folk som undrar om det verkligen är sunt att äta tillskott. Ett par av dem har säkert blivit bemöta med att pulverdieter inte fungerar och att man går upp i vikt igen (vilket naturligtvis stämmer om man efter avslutad diet går tillbaka till den livsstil som gjorde att de gick upp i vikt).

Med det är inte det som är det viktigaste just nu utan det är proteintillskott som sådant.

Kroppen har ingen aning om den får i sig protein via Whey class+ eller från en kravmärkt kyckling. Lika lite som den kan ”känna” skillnad på kolhydrater från socker eller frukt.

Därför ser jag proteintillskott som ett bra, billigt och sunt sett att öka på proteinintaget .

En del behöver det på morgonen för de äter bara fil och müsli eller havregrynsgröt eller gud förbjud macka med ost :)

Till mellanmål är 27g protein i form av ett tillskott utmärkt som kompis till den ensamma frukten

Vissa jobbar ute i ett industriområde där enda mat att få om man inte har med sig matlåda är pastamannen. Protein och grönsaker är ett bättre alternativ.

Mellanmålet på eftermiddagen omkring kl 1430-1500 där har jag upplevt att proteintillskottet gör mest nytta. För de flesta äter inte ens frukten här utan man väntar på att komma hem. Men utan protein och lite kolhydrater i kroppen vid 15 kommer du vara dödshungrig kl 1700-1800 och då äta för mycket när det väl bli middag.

Jag använder Dalblads Whey class+ för då vet jag att jag ger mina motionärer ett lika rent och säkert tillskott helt fritt från spårämnen av förbjudna preparat. Alltså samma tillskott som jag ger till mina elitidrottare för att de skall slippa oroa sig för en dopingkontroll.

Detta har gjort att jag efter att ha hjälpt över 360st med en snabb och sund viktminskning fortfarande kommer har klienter som kommer förbi och köper en burk då och då som stöd till frukten som mellanmål. De som handlar är Eva 55år, Bertil 65år, Inger 75år för de har fått förklarat för sig att det tillskott som de nu äter är samma innehåll gällande proteinet som deras barnbarn får som bröstmjölksersättning när deras barn eller svärdotter inte kan amma. Och den diskussionen har vi redan haft i många år huruvida bröstmjölk är bättre än bröstmjölksersättning och funnit att de är helt likvärdiga. Så dax att gå vidare!

Snart är det även tid för Vasaloppet, jag körde det själv 2008, en fantastisk upplevelse. Många är dom som under hela uppladdningen inför Vasaloppet bestämt har tackat nej till alla former av tillskott men redan i Risberg börjar de dricka välling. Hur tänkte de då?

Det är lätt att äta sig mätt men svårt att äta rätt

Hälsogurun

Martin Bach